Lichaamsgerichte Therapie

Alles wat je hebt meegemaakt in je leven ligt, naast de herinnering in je hoofd, ook opgeslagen in je lichaam. Muziek of een bepaalde geur kan een levendige herinnering bij je oproepen.

Dat kan fijn zijn, maar ook verdrietig. Soms word je erdoor overvallen. Je begrijpt het niet en je verdringt deze ervaringen weer in het onbewuste. Misschien vind je  het lastig om emoties te verwoorden of te uiten? Dit kan op lange termijn je energie en plezier belemmeren en leiden tot vervelende (onverklaarbare) klachten.

Focus

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn geneigd ons te focussen op dat wat het verstand ons vertelt, maar vergeten vaak ons lichaam. Juist in ons lichaam slaan we belangrijke informatie op over de positieve en negatieve ervaringen in het verleden. Dit heeft tijd nodig. Met kleine stapjes maken wij op veilige manier contact met jouw archief. We gaan aan de slag met lichaamshouding, beweging en innerlijke lichaamsbeleving. Samen onderzoeken we jouw opgeslagen, emoties, gedachten en lijfelijke waarnemingen en integreren deze in het NU. Hierdoor ontstaat er een nieuw contact en bedding met jouw levensverhaal.  

 

Ervaring

Jasper ‘Ik was jong toen mijn ouders uit elkaar gingen. De scheiding verliep heel moeizaam. Ik heb mezelf toen helemaal weggecijferd. Jaren later tijdens een drukke periode op mijn werk, kreeg ik last van paniekaanvallen en belandde ik uiteindelijk in een depressie. De lichaamsgericht therapie heeft mij geleerd om bij mezelf naar binnen te kijken, onverwerkte emoties toe te staan en een plekje te geven. Het voelt als opnieuw thuiskomen. Ben je ook de verbinding met jezelf kwijt, dan kan ik de lichaamsgerichte therapie bij Sibylle echt aanraden. Het heeft mij enorm geholpen.’

 

Doel

+ Onderzoeken en waarnemen van ondermeer blokkades in het lichaam en geest

++ Ontdekken van gevoelens en emotionele bevrijding

+++ Meer energie ervaren en vooral rust