Systemisch werk

Iedereen heeft vaste patronen; in de familie, met vrienden, op het werk en in de vrije tijd.

Mechanismen die je vaak geholpen hebben te overleven en vaak door gewoontes en loyaliteit blijven bestaan. Maar later kunnen deze patronen zich ook tegen je keren en sta je minder prettig in het leven Met systemisch werken worden deze onbewuste patronen weer zichtbaar en doorbreekbaar.

Focus

Samen gaan we kijken op welke manier je verstrikt bent geraakt in je systeem en wat nodig is om dit weer te laten stromen. We gaan op zoek naar de rode draad, de achterliggende dynamiek die jou privé of op het werk belemmert.

Ervaring

Jeroen ‘Ik was een workaholic, die veel bergen werk kon verzetten. Totdat het kaarsje uitging en ik met een burn-out thuis kwam te zitten. Dat was schrikken, ook voor mijn omgeving. Ik legde de lat veel te hoog, had een extreem verantwoordelijkheidsgevoel en was te perfectionistisch. Goed, was eigenlijk nooit goed genoeg. Systemisch werken heeft mij inzicht gegeven. Ik heb met behulp van Sibylle ontdekt dat ik altijd loyaal ben geweest aan mijn grootvader. Hij heeft met hard werken zijn duister oorlogsverleden weten toe te dekken. Hij leerde mijn vader 'je bent wat je doet'. En mijn vader voedde mij ook weer op met dit idee. De therapie heeft mij inzicht gegeven. Ik kan me eindelijk echt ontspannen.’ 

Doel

+ doorbreken vaste patronen

++ regie in eigen hand, nee durven zeggen

+++ meer levensvreugde en vooral rust