Traumatherapie /EMDR

Door nare ervaringen die je hebt meegemaakt, zoals een ongeluk, misbruik, geweld of andere vervelende gebeurtenissen in leven kun je last hebben van je (ziels) wonden. 

Vervelende herinneringen spelen zich als een film af in je hoofd. Je hebt nachtmerries, je krijgt lichamelijke ongemakken of je kunt je minder goed concentreren. Je voelt je lusteloos, je bent snel overprikkeld en boos.

Focus

Je hebt het gevoel dat je het contact met jezelf kwijt raakt. Alsof je je lichaam niet meer bewoond. Verschillende therapievormen kunnen je helpen. Samen onderzoeken we wat jou gaat helpen om de traumatische ervaringen te verwerken. Het kan zijn dat je door het ophalen van herinneringen tijdens de behandelperiode meer last ervaart. Dit is een goed teken, want dan is het helingsproces gestart. Je hoeft het niet alleen te doen. We doen het samen in een veilige omgeving.

Bijvoorbeeld: EMDR voor enkelvoudig of meervoudig complex trauma behandeling, NET (Narratieve Exposure Therapie) in combinatie met Imaginaire Exposure en Stemexpressie. Dit zijn creatieve manieren om aandacht te geven aan alle belangrijke gebeurtenissen uit je leven.

Ervaring

Susan 'Telkens beleefde ik het beeld opnieuw. De trein die een enorme klap maakte. De bleke conducteur die geen woord kon uitbrengen. Ik voelde dat de trein niet zomaar over iets heen reed. Samen met Sibylle heb ik deze nare herinnering onderzocht. Op een veilige en afgestemde manier durfde ik met haar hulp mijn angst opnieuw te beleven. Na een aantal therapiesessies kan ik weer ontspannen in een trein zitten zonder constant op mijn hoede te zijn.' 

Doel

+ Het trauma krijgt een plek 

++ Minder onrust en meer ruimte ervaren

+++ Van modus overleven naar echt leven